Δεν πρόκειται για ένα απλό Σάββατο του Νοέμβρη..

26/11/2022


Η Glória Halász θα βρίσκεται φέτος στη Χαλκίδα ως επίτιμη καλεσμένη του 16ου Φεστιβάλ. Η πολυβραβευμένη παγκοσμίως σκηνοθέτης έχει δημιουργήσει μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ, τα οποία έχουν προβληθεί σε διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου. Φέτος, στις εγκαταστάσεις που φιλοξενούν για ακόμη μια φορά το αγαπημένο μας καθιερωμένο Φεστιβάλ, ήρθε για μας παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ της με τίτλο  «Alla Zingara» ,στη διάρκεια του οποίου μας αφηγείται την ιστορία της πρωτοποριακής δύναμης της μουσικής.


Μέσα από την ιστορία της παγκοσμίου φήμης 100μελούς Συμφωνικής Ορχήστρας Τσιγγάνων της Βουδαπέστης και των εξαιρετικών μουσικών της,το ντοκιμαντέρ αποκτά μια αυθεντική νότα. Παρουσιάζοντας την καθημερινή ζωή των μουσικών έχουμε την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε καλύτερα και να κατανοήσουμε το ρόλο που έχει παίξει η μουσική στην αντιμετώπιση των δυσκολιών τους ανά τα χρόνια. Μια κληρονομιά που περνά από γενιά σε γενιά.


Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου και ώρα 19:20, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της καλεσμένης μας στο Αμφιθέατρο Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας. Μια ωριαία προβολή που θα σας συνεπάρει. Ενώ, οι παρευρισκόμενοι λάτρεις του κινηματογραφικού χώρου, μετά την ολοκλήρωση της προβολής, θα έχουν την τιμή να την ακούσουν και να τη γνωρίσουν δια ζώσης.


Image title






Εγγραφή στο Docfest Newsletter